Specialisten

Financieel Fit: vernieuwende aanpak voor een zekere financiële toekomst

Zes jaar op rij – van 2016 tot en met 2021 is Financieel Fit uitgeroepen tot de Beste Hypotheekketen van Nederland. De organisatie, die met circa tachtig vestigingen een landelijke dekking heeft, komt al jaren als beste uit de bus in een jaarlijks onderzoek van Bureau DFO naar serviceproviders. Het eindrapport is onder meer gebaseerd op diepte-interviews met financieel advieskantoren en een enquête met bijna tweeduizend beoordelingen.

Wat doet Financieel Fit anders of beter dan haar branchegenoten? “Het is vooral de erkenning dat we vernieuwend bezig zijn en op digitaal gebied voorop lopen”, zegt Lex van Prooijen, financieel adviseur en directeur van Financieel Fit |Van Prooijen in Joure en Leeuwarden. “Door de inzet van digitale middelen en innovaties heb je op ieder gewenst moment een totaaloverzicht van je financiële situatie. Met toestemming van de klant – dat is natuurlijk een eerste voorwaarde – kunnen we veel gegevens digitaal binnenhalen bij bronnen als de Belastingdienst, MijnOverheid en het UWV. Dat levert veel gemak en tijdsbesparing op. Door deze gegevens jaarlijks te actualiseren, kunnen we meteen zien of jouw financiële producten nog passen bij je situatie. Zo blijf je altijd Financieel Fit.”

Lex van Prooijen plaatst er meteen een kanttekening bij. “Digitaal werken wil allerminst zeggen dat Financieel Fit een kille, afstandelijke organisatie is. Integendeel: we passen digitale technieken alleen toe waar het de klant ontzorgt. Maar de tijd die we daarmee besparen, biedt ons juist meer ruimte om te investeren in persoonlijk contact. Want juist als het gaat om je financiële welzijn is het belangrijk om elkaar recht in de ogen te kunnen kijken, om elkaars vertrouwen te winnen en te houden.”

Kennisbank

Daarnaast is er de Financieel Fit-app en DigiMap, die je een directe en compleet inzicht en overzicht geeft van je financiële situatie. “Je kunt in één oogopslag al je producten op het gebied van hypotheken en verzekeringen raadplegen en je kunt zelf de gegevens uploaden die noodzakelijk zijn voor het afsluiten van een financieel product. En als er iets verandert in je persoonlijke omstandigheden, kun je dat met een druk op de knop doorgeven.”

Een ander pluspunt van de onafhankelijk opererende franchisenemers van Financieel Fit is dat ze altijd terug kunnen vallen op de kennis van collega’s elders in het land. “We hebben een heel grote gezamenlijke kennisbank”, zegt Lex van Prooijen. “We vormen geen eilandjes, maar gebruiken elkaars kracht. Elk van ons heeft veel kennis in huis, soms op heel specifieke gebieden, waar we op kunnen terugvallen. Zo kent onze organisatie ook echtscheidingsplanners, collega’s die specifieke kennis bezitten over de financiële gevolgen van een echtscheiding en de juiste begeleiding daarin.”

Vernieuwend is ook "kopen zonder voorbehoud", een gratis service die alleen Financieel Fit biedt. Door veilig een bod uit te brengen zonder dit voorbehoud verhoog je je kansen op de woningmarkt. Hiermee kunnen we, met goedkeuring van de bank, een certificaat afgeven dat met honderd procent zekerheid garandeert dat je je hypotheek rond krijgt. De verkoper weet dan zeker dat de woning direct verkocht is. Je bod valt op en wordt onweerstaanbaar voor de verkoper. Met name bij de aankoop van een nieuwbouwwoningen is dat een belangrijk pluspunt.”

Persoonlijk advies

Financieel Fit | Van Prooijen is een erkend adviseur voor hypotheken, verzekeringen en kredieten die actief is in de noordelijke helft van Nederland, met name Friesland, Drenthe, de Noordoostpolder en Overijssel. In Lex van Prooijen heb je als klant een persoonlijke Financieel Coach, die periodiek controleert of je financiële planning nog aansluit bij de actualiteit. Bovendien biedt hij de Financieel Fit Adviesgarantie. Die zorgt ervoor dat je geadviseerde producten passend en up-to-date blijven.

Met zeventien jaar ervaring in de financiële wereld besloot Lex van Prooijen twee jaar geleden om zich als zelfstandig adviseur aan te sluiten bij Financieel Fit.  “Meer dan bij mijn vorige werkgevers geeft de opzet van Financieel Fit mij de mogelijkheid om klanten zo persoonlijk mogen te adviseren”, zo verklaart hij deze keuze. “Vanuit mijn eigen expertise en die van de organisatie verdiep ik me in de persoonlijke omstandigheden en denk mee over de beste keuzes. Bij al mijn adviezen staat de zekerheid van een financieel zorgeloos leven centraal.”

Dat begint met een (voor de klant kosteloos) intakegesprek, waarvoor Lex graag persoonlijk of via digitaal contact langskomt om de financiële situatie in kaart te brengen. Op basis daarvan komt hij met een passend en professioneel advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen of kredieten. “Mijn uitgangspunt is dat ik je alle zorgen uit handen neem, zodat je zeker bent van de juiste keuzes. We brengen je toekomstplannen uitgebreid in beeld, waarbij ik graag extra uitleg verschaf, en bekijken in alle rust welke mogelijkheden er voor je zijn. Daaruit zoeken we samen naar de beste optie met de gunstigste voorwaarden en rentepercentages.”

Financieel Fit | Van Prooijen
Fjildwei 15, 8541 AB Akmarijp
Tel. 0566-745026
l.van.prooijen@financieelfit.nl
www.financieelfit.nl/Joure