Actueel

Nieuws

Stappenplan: nieuwbouwwoning in Friesland Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Stappenplan: nieuwbouwwoning in Friesland

Wil jij heel graag wonen in Friesland, maar lukt het maar niet om een woning te bemachtigen? Wij helpen jou met dít stappenplan een nieuwbouwwoning te bemachtigen. Het kopen van nieuwbouw gaat nu eenmaal anders dan het kopen van een bestaande woning. Je leest in dit stappenplan voor nieuwbouwwoning waar jij rekening mee moet houden.

Oriëntatie en voorbereiding voor jouw nieuwbouwwoning

Is jouw droom om nieuwbouw in Friesland te bemachtigen? Begin er dan mee om jouw woonwensen op papier te zetten. Het is ter voorbereiding belangrijk om de volgende zaken in kaart te brengen:

• Zoek je een huis, appartement of kavel om zelf te bouwen?
• In welke plaats wil jij het liefst wonen?
• Wat is je budget? Bedenk dit zowel voor een hypotheek als eigen geld
• Wil je een instapklare woning of een casco oplevering?

Door deze oriëntatie goed uit te voeren zul je merken dat de rest van de zoektocht met het stappenplan nieuwbouwwoning een stuk eenvoudiger is.

Leg afspraken vast in het koop- en aannemingscontract

Als het je dan gelukt is en tijd is voor een koopcontact, is het belangrijk om de juiste overeenkomsten hier in vast te stellen. Dit contact bij een nieuwbouwhuis is net wat anders dan een bestaande woning. Daarom is deze stap ook zeker cruciaal in het stappenplan van een nieuwbouwwoning kopen.
Let bijvoorbeeld op:

• De vaste prijs van vrij op naam
• Het betalingstermijn
• Bouwtijd en garantie van de aannemer
• Ontbindende voorwaarden

Als je zeker wilt zijn dat alle voorwaarden correct staan in de koop- en aannemingsovereenkomst kun je het beste een juridisch expert inschakelen.

Bouw en oplevering van de nieuwbouwwoning

Na de eigendomsoverdracht en de bouw is het belangrijk dat je goed op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen. Zo kun je bijvoorbeeld ook aangeven of je meer- of minderwerk wilt laten uitvoeren. Door zelf actief betrokken te blijven bij de bouw kun je in de gaten houden of alles goed gaat.

Helaas bestaat de kans altijd als er dingen fout gaan. Houd daarom tot na de oplevering de zogenoemde 5%-regeling aan. Dit kan je helpen om te zorgen dat de aannemer alle gebreken oplost.

Het is wettelijk je recht als koper om 5% van de aanneemsom achter te laten houden bij de notaris. Dit helpt als stok achter de deur zodat jij zeker weet dat je de woning opgeleverd krijgt die jij wilt.

Meld je aan voor updates en zet je netwerk in

Als je jouw wensen en het gehele proces duidelijk in kaart hebt gebracht, is het natuurlijk zaak om jezelf via verschillende kanalen op de hoogte te houden. Dit kan natuurlijk online, via nieuwsbrieven en zet je netwerk in!

Daarbij kan een NVM-nieuwbouwspecialist jou van dienst zijn en ondersteunen in de zoektocht. Zo werken deze specialisten in Friesland samen via www.nieuwwonenfryslan.nl

Dit is hét collectieve platform van de regio met één overzicht van alle huidige en toekomstige nieuwbouwprojecten. Houd jezelf dus goed op de hoogte van alle nieuwbouw via Nieuw Wonen!

 

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Sneek profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Prins Hendrikkade 53 in Sneek om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Súdwest-Fryslân (Zuidwest Friesland).

Aanmelden